Tavuk Filetosundan Hızlı Tabaka

Tavuk Filetosundan Süratli Katman Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 gtavuk filetosu
  • 2-3 diş sarımsak
  • 0.5 çay kaşığı karabiber
  • Damak zevkine nazaran tuz
  • 0.5 çay kaşığı paprika (isteğe bağlı)
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı limon suyu yahut sirke
  • 1 tutam  kurutulmuş otlar (kekik, zahter yahut kişniş (isteğe bağlı)

Tavuk Filetosundan Süratli Katman Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Filetoları hazırlayın: tavuk filetolarını yıkayıp 2-3 kesime bölün (eğer çok kalınsa ortadan enine kesin yahut yavaşça dövüp inceltin)
  2. Marine hazırlığı için; ezilmiş sarımsak, limon suyu, tuz, karabiber, paprika ve kurutulmuş otları karıştırın. Üzerine yağ ekleyin.
  3. Filetolara sürün: hazırladığınız marine karışımını tavuklara düzgünce yedirin. Vaktiniz varsa buzdolabında 15-30 dakika bekletin.
  4. Kızartmak için; kızdırılmış tavaya az ölçüde yağ ekleyin ve her iki tarafını 4-5 dakika kadar altın rengini alana dek kızartın. Üzerine hafif baskı uygulayarak (örneğin kapak yahut ağır bir tencereyle) daha uygun pişmesini sağlayabilirsiniz.
  5. Servis için hazır olan tabakayı sıcak olarak salata yahut sotelenmiş sebzelerle servis edin.

Tavuk Filetosundan Süratli Katman Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Etli Taze Fasülye
Nefis Sebzeli Mücver
Kinoadan Biber Dolması
Zeytinyağlı Yaprak Sarma
Kahvaltılık-kısırlık Pratik Sos
Katmer Poğaça (Katlarını Gören Şaşırıyor,Sırrı Nerede Saklı?) (Videolu)
Hdabla | © 2025 |