Tavuk Filetosundan Hızlı Tabaka

Tavuk Filetosundan Süratli Katman Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 gtavuk filetosu
  • 2-3 diş sarımsak
  • 0.5 çay kaşığı karabiber
  • Damak zevkine nazaran tuz
  • 0.5 çay kaşığı paprika (isteğe bağlı)
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı limon suyu yahut sirke
  • 1 tutam  kurutulmuş otlar (kekik, zahter yahut kişniş (isteğe bağlı)

Tavuk Filetosundan Süratli Katman Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Filetoları hazırlayın: tavuk filetolarını yıkayıp 2-3 kesime bölün (eğer çok kalınsa ortadan enine kesin yahut yavaşça dövüp inceltin)
  2. Marine hazırlığı için; ezilmiş sarımsak, limon suyu, tuz, karabiber, paprika ve kurutulmuş otları karıştırın. Üzerine yağ ekleyin.
  3. Filetolara sürün: hazırladığınız marine karışımını tavuklara düzgünce yedirin. Vaktiniz varsa buzdolabında 15-30 dakika bekletin.
  4. Kızartmak için; kızdırılmış tavaya az ölçüde yağ ekleyin ve her iki tarafını 4-5 dakika kadar altın rengini alana dek kızartın. Üzerine hafif baskı uygulayarak (örneğin kapak yahut ağır bir tencereyle) daha uygun pişmesini sağlayabilirsiniz.
  5. Servis için hazır olan tabakayı sıcak olarak salata yahut sotelenmiş sebzelerle servis edin.

Tavuk Filetosundan Süratli Katman Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Karnıyarık Tarifi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Süper Ağlayan Pasta
3-2-1 Poğaça
İrmik Helvası
Tavuk Sote (Sac Tava Tadında)
Venedik Poğaça
Yaban Mersinli Yoğurt
Hdabla | © 2025 |
404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.