Sarımsaklı Peynirli Ekmek (Dominos Benzeri, Focaccia Yorumu)

Sarımsaklı Peynirli Ekmek (Dominos Gibisi, Focaccia Yorumu) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı ılık su
  • 0.5 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 0.5 yemek kaşığı tuz
  • 2 adet yumurta akı (sarıları üzerine sürmek için)
  • 1 paket instant maya
  • 0.5 su bardağı zeytinyağı
  • 4.5 su bardağı un

Yağı için;

  • 6-7 diş sarımsak
  • Yarım su bardağından 1 parmak eksik zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı fesleğen
  • 1 çay kaşığı kekik

Üzeri için:

  • Kaşar peyniri
  • Yumurta sarısı

Sarımsaklı Peynirli Ekmek (Dominos Gibisi, Focaccia Yorumu) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ilık su, süt, maya ve şekeri karıştırıp 5 dakika bekleyelim. Akabinde yumurta akı, tuz ve zeytinyağı ekleyip homojen bir karışım elde edelim. 4. 5 su bardağı unu denetimli bir halde ekleyelim. Hayli ele yapışan ve cıvık bir hamur olacak. Muhakkak fazla un eklemeyin, focaccia ekmeğinin özelliği hamurun çok cıvık olmasıdır lütfen dikkat. Hamuru toparlayıp üstünü örtüp 40-60 dk mayalanması için bırakalım.
  2. Hamur mayalanırken bir kase içerisine ekmeğin üzerine süreceğimiz yağımızı hazırlayalım. Sarımsakları ezici yardımı ile ezelim, üzerine zeytinyağı ekleyip yeterlice karıştıralım. Akabinde fesleğen ve kekik ekleyip tekrar karıştıralım. Hamur mayalandıktan sonra hamuru yağladığımız uygun boyutta bir borcam ya da tepsiye alalım. Hamur çok cıvık olduğu için elinize yapışacak sakın endişelenmeyin, bir spatula yardımıyla sıyırarak hamuru tepsiye aktarın. Parmak uçlarınızla yavaşça hamuru çekiştirerek kabın formunu almasını sağlayın. Bu etapta parmak uçlarınızı biraz zeytinyağı ile yağlarsanız ya da hamurun üzerine biraz zeytinyağı serpiştirirseniz çok daha kolay olacaktır.
  3. Hamur kabın halini aldıktan sonra küçük kareler halinde hamuru keselim. Üzerine yumurta sarısı sürüp yağımızı dökelim. 180 derece fırında 25-30 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim. Sonrasında fırından alıp üzerine rendelenmiş kaşarları döküp tekrar fırına verelim. Üzeri düzgünce kızarana kadar yaklaşık 10 dakika daha pişirip fırından alalım.
  4. Bu tanım bir focaccia yorumu olduğu için zeytinyağından sakın korkmayın. İtalyan mutfağından esintiler taşıyan, epeyce lezzetli olan bu tarife bayılacaksınız. Şimdiden afiyet olsun!.

Sarımsaklı Peynirli Ekmek (Dominos Gibisi, Focaccia Yorumu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Nohut Salatası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebzeli Hindi But Sote
Şekersiz Ve Unsuz Sağlıklı Hurma Topları
Sömelek Köfte
Akşam Yemeği Önerisi
Bayat Ekmek Değerlendirme
Ali Nazik Tarifi
Hdabla | © 2025 |
404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.