Sütlü Şerbetli Tatlı

Sütlü Şerbetli Tatlı Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 4 tepeleme yemek kaşığı şeker
  • 4 tepeleme yemek kaşığı un
  • 4 tepeleme yemek kaşığı irmik
  • 1 adet hamur kabartma tozu
  • 1 adet vanilin

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı şeker

Üzeri için;

  • 1 paket toz krem şanti
  • 1 paket krema
  • Dövülmüş fındık yada ceviz içi

Sütlü Şerbetli Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri kopuk kopuk olana kadar yaklaşık 5 dakika boyunca çırpalım üzerine ırmık un kabartma tozu ve vanılını de ekleyip çırpmaya devam. Edelim.
  2. Kalıbımıza sıvı yağ döküp fırça yardımıyla heryerini yağlayalım (küçük yuvarlak borcam tercih edebilirsiniz ) evvelce işittiğimiz 180 derecelik fırınımızda kırdan testi yaparak denetimli bir biçimde yaklaşık 20 dakika pişirelim.
  3. Sos tenceremizde 2 bardak sütü ve 5 yemek kaşığı şekeri ısıtalım şekerin erimesi kâfi olacaktır kaynatmaya gerek yok.
  4. Fırından çıkan kekimize kürdanla delikler açalım ki şerbetini hoş çeksin. Birinci sıcağı çıkan kekimize ılık şerbetimizi dökelim.
  5. Şerbet çekerken bizde farklı bir kapta bir paket toz kremşantiyle bir paket kremamızı çırpalım. Biraz ağır kıvamlı olacaktır bu sizi korkutmasın gerçek yoldayız 🤭
  6. Şerbetini çeken ķekimize kremşantimizi bir spatula yardımıyla dikkatli sürelim. Dikkatli sürelim diyorum zira ağır kıvamlı olduğundan ve kekte ıslaķ olduğundan sürerken biraz üst katmanı kalkabiliyor.
  7. En sondanda üstüne kırdığımız ceviz yada fındık içleriyle süsleyebiliriz. Ben ceviz içi kullandım afiyet olsun 🌸🌸.

Sütlü Şerbetli Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tahinli Kurabiye
Proteinli Pankek
Makinada Ekmek (Tam Ölçü)
Kırmızı Biber Dolması
Mangal Tadında Fırında Nefis Tavuk Kanat
Difrizlik Patatesli Gül Böreği
Hdabla | © 2025 |