Şişleme Kek

Şişleme Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

Sosu için;

  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 5 yemek kaşığı şeker

Üzeri için;

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt

Şişleme Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri kabarıncaya kadar çırpın, sonra öteki gereçleri de ekleyip yağlayıp unladığınız kabınıza dökün.
  2. 180 derecede ısıtılmamış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.
  3. Fırından çıkartıp kekimiz soğuyunca mikser çırpıcısının art tarafını kekinize batırarak delikler açın.
  4. Diğer taraftan sosunuzu bir tencere de kaynayana kadar pişirin .
  5. 4-5 dakika ılıdıktan sonra sosu kaşıkla kekin üzerine gezdirin( sosumuz açtığımız deliklerden içeri girerek istediğimiz manzarayı verecektir).
  6. Sonra krem şantimizi de sütle çırpıp kekin üzerine yayın.
  7. Üzerini çikolatalı pasta süsü ile süsleyin.

Şişleme Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

2 Kişilik Tam Tutan Hamburger
Damla Çikolatalı Kurabiye
Bol Malzemeli Pizza
Patates Yataklı Mantar Sote
Dereotlu Puf Puf Pişi
3 Renkli Sütlü Tatlı
Hdabla | © 2024 |