Katkat (Şipşak Milföy)
Katkat (Şipşak Milföy) Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet milföy
- Sürülebilir çikolata
Üzeri için;
- 1 adet yumurta akı
- Toz şeker
Katkat (Şipşak Milföy) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle oda sıcaklığına gelen 5 tane milföy hamurunu tezgaha alalım.
- Ortadan ikiye keselim.
- Ortalarına sürülebilir çikolata koyup, sonra kaşığın art tarafıyla yayalım.
- Milföyleri yanlarından tutup, kapatarak hamuru ortada birleştirelim. Parmaklarınızla üzerine yavaşça bastırırsanız pişerken de hiç açılmayacaktır.
- Kit katları kapattığımız yerler altta kalacak formda aksi çevirerek bıçakla üzerine birkaç tane çizik atalım.
- Hepsini hazırladıktan sonra 1 tane yumurta akına batırıp akabinde şekere batırıp hepsini tepsiye dizelim.
- Kit katları evvelce ısıttığımız 180 derece fırında 20 dakika kadar pişmeye bırakalım (fırınınıza nazaran değişiklik gösterir pişirme süresi)
- Üzerleri güzelce kızardığında fırından alarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun! 🥰
Katkat (Şipşak Milföy) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















