Leblebili Kurabiye

Leblebili Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 su bardağı leblebi tozu
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • Un (dikkatli ekleyelim yumuşak bir hamur olacak)

Üzeri için:

  • Leblebi

Leblebili Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle leblebiler rondodan düzgünce geçirilir katiyetle un kıvamında olması lazım.
  2. Yoğurma kabına leblebi tozu, sıvı yağ ve pudra şekeri alınarak karıştırılır. Yavaş yavaş un ek edilir. Tüm materyal karıştırılarak kulak göğsü kıvamında yumuşak bir hamur hazırlanır.
  3. Hamurdan küçük kesimler kopartılıp yuvarlanarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir ve her kurabiye üzerine leblebi yerleştirelim.
  4. Kurabiyeler evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirilir. Üzerleri çatlamaya başlayınca kızarması beklenmeden fırından çıkartılır. Afiyet olsun.

Leblebili Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yazın En Kolay Fresh Tatlısı Asude
Buğdaylı Yoğurt Çorbası
Patatesli Ispanak Graten
Tavuklu Krep Sarma
Ezogelin Çorbası
Dereotlu Mayasız Poğaça
Hdabla | © 2025 |