Leblebili Kurabiye
Leblebili Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 su bardağı leblebi tozu
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- Un (dikkatli ekleyelim yumuşak bir hamur olacak)
Üzeri için:
- Leblebi
Leblebili Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle leblebiler rondodan düzgünce geçirilir katiyetle un kıvamında olması lazım.
- Yoğurma kabına leblebi tozu, sıvı yağ ve pudra şekeri alınarak karıştırılır. Yavaş yavaş un ek edilir. Tüm materyal karıştırılarak kulak göğsü kıvamında yumuşak bir hamur hazırlanır.
- Hamurdan küçük kesimler kopartılıp yuvarlanarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir ve her kurabiye üzerine leblebi yerleştirelim.
- Kurabiyeler evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirilir. Üzerleri çatlamaya başlayınca kızarması beklenmeden fırından çıkartılır. Afiyet olsun.
Leblebili Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








