Buğdaylı Yoğurt Çorbası

Buğdaylı Yoğurt Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı buğday (yarma)
  • 2 su bardağı içme suyu
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım yemek kaşığı un
  • Tereyağ
  • Dereotu
  • Maydanoz

Buğdaylı Yoğurt Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle buğday ve suyumuzu tencereye koyalım, buğdaylar yumuşayana kadar haşlayalım.
  2. Buğdaylar haşlanmak üzereyken bir kaba yoğurt, un, yumurta sarısı ekleyip çatal ile çırpalım.
  3. Topak topak kalmamalı. Karışıma yarım çay bardağı su ekleyerek tekrar çırpalım.
  4. Haşlanan buğdayımızın üzerine karışımı yavaşça dökelim.
  5. Kaynayana kadar daima karıştıralım kesilmemesi için.
  6. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısalım karıştırmayı bırakalım.
  7. Tavada tereyağ ve küçük küçük doğranmış dereotu, maydanozu kavuralım çorbamıza ekleyelim.
  8. 2-3 dk kaynadıktan sonra ocağımızın altını kapatalım. (vitamini gitmemesi için çok kaynatmıyoruz.) çorbamız hazır. Miniklere afiyet olsun 💙.

Buğdaylı Yoğurt Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çilekli Cookie
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şifalı Et Haşlama
Çıtır Tavuk (Fast Foodlarda Yediklerinizden Daha Güzel)
Kaba Pancar Yemeği Tarifi (Amasya)
Sulu Köfte Patates
Fırında Un Kavurması
Etli Pırasa Yemeği
Hdabla | © 2025 |