Kremalı Tavuklu Fettuccine Tarifi (Videolu)
Kremalı Tavuklu Fettuccine Tanımı İçin Malzemeler
Makarna için:
- Haşlamak için su
- Tuz
- Yaklaşık 300 gram fettuccine makarna
Sos ve tavuk için:
- 250 gram tavuk göğsü yahut kalça but (jülyen doğranmış)
- 200 ml sıvı krema
- Yarım çay bardağı süt
- 1 küçük uzunluk kuru soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ (biri tavuk, biri sos için)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz biber
- Yeteri kadar tuz
- Az ölçüde parmesan peyniri yahut kaşar peyniri
Kremalı Tavuklu Fettuccine Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle büyükçe bir tencerede suyu kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra tuzunu ekliyoruz ve fettuccine makarnalarımızı içine atıyoruz. Haşlanmaya bırakıyoruz.
- Tavuk etimizi jülyen doğruyoruz. Isıttığımız tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağ koyup tavuklarımızı alıyoruz. Renk alana kadar kavuruyoruz. Üzerine tuz ve toz biberi ekleyip biraz daha karıştırdıktan sonra ocaktan alıp farklı bir kaba alıyoruz.
- Aynı tavanın içerisine 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekliyoruz. Piyazlık doğradığımız (ya da isterseniz küp küp) soğanları ekleyip, karamelize olana kadar güzelce kavuruyoruz.
- Soğanlar güzelce yumuşayıp renk aldıktan sonra kremayı ve sütü ekliyoruz. Karabiber ve tuzunu da katıyoruz. Akabinde biraz parmesan peyniri yahut rendelenmiş kaşar peyniri ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
- Haşlanan makarnayı süzgeç yardımıyla direkt, bir ölçü suyuyla birlikte sosa ekliyoruz. Tavuklarımızı da ek ediyoruz ve hepsini güzelce harmanlıyoruz.
- Sıcak sıcak, üzeri dumanı tüterek servis ediyoruz. İsterseniz üzerine ekstra peynir rendesi de ekleyebilirsiniz.

Kremalı Tavuklu Fettuccine Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









