Zeytinyağlı Yaprak Sarması
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı İçin Malzemeler
- 3 tane olağan soğan
- 1 su bardağı ayçiçek (az eksik)
- 2,5 yemek kaşığı salça
- 3 su bardağı pirinç
- 1,5 su bardağı bulgur
- Yarım tatlı kaşığı kimyon
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
- Yarım tatlı kaşığı pulbiber
- 1 yemek kaşığı kekik
- 4 su bardağı su
- Yarım çay bardağı nar ekşisi
- Tuz
Üstü için;
- Üst hizasını geçmeyecek kadar su
- Yarım çay bardağı nar ekşisi
- 1 çay bardağı zeytinyağı
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
- İç harcının hazırlanması:Geniş bir tencerede ay çicek yağını ısıtın.
- Yemeklik doğradığınız soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
- Domates salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Kısık ateşte.
- Yıkanmış ve süzülmüş pirinçi ve bulguru ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.
- Daha sonra baharatlarını ekleyin 1 yahut 2 kez sıcak suyu ekleyin ve pirinçler suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
- Ocağın altını kapatın ve ve yapraklarınızı sarınız.
- Ardından sarıp tencereye döşeyin.
- Sonra üstüne geçmeyecek kadar su koyun, nar ekşisi ve zeytin yağını gezdirin.
- Önce olağan harlı ateşte pişirin,kaynamasına geldiğinde kısın, güzelce 45-50 dakika pişirin.
- Kıyılarından boloncuklar çıkınca suyunu çekince yani kapatın, ılıyıncaya kadar kapağını hiç açma o denli soğusun sonra servis yapın.
Not: sardıktan sonra pişirmeden evvel üzerine tabak kapatın, açımasın o denli pişirmeye başlayın.
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







