Soğuk Sütlü Baklava

Soğuk Sütlü Baklava Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket baklavlık yufka (800) grm
  • 300 gr ceviz
  • 250 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Şerbeti için;

  • 1 litre süt
  • 2 su bardağı su
  • 1 dilim limon
  • 5 su bardağı toz şeker
  • 1 paket sıvı krema

Üzerine;

  • 100 gr sütlü çikolata
  • 2 tatlı kaşığı kakao

Soğuk Sütlü Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağını eritip üzerindeki tortuyu alalım içersin sıvı yağını ekleyelim ,karıştırıp hazırlayalım.
  2. Tepsinin tabanını yağlayalım ,yufkaların yarısını ikişerli koyarak her katına tereyağı ve sıvı yağ karışımını dökerek fırçayla her tarafına sürelim.
  3. Rondodan geçirdiğimiz cevizleri ortasına dökerek kalan başka yufkaları da birebir halde ikişerli yağlayarak tepsiye dizelim .
  4. Son olarak üzerine kalan tereyağını döküp baklavamızı dilimleyerek 170 derece evvelce ısıtılmış fırına nar üzere kızarana kadar pişirmeye gönderelim.
  5. Şerbeti için toz şekerini tencereye alalım, üzerine soğuk su ve limonu ekleyip karıştırarak 10 dakika şerbeti kaynatıp ocaktan alalım.
  6. İçerisine bir litre soğuk süt ve bir paket sıvı kremayı ek ederim karıştırarak hazırlayalım.
  7. Pişen baklavamızı fırından alıp birinci sıcağı geçince yaklaşık 8-10 dakika beklettikten sonra üzerine soğuk şerbeti dökerek 1-2 saat soğumasını bekleyelim .
  8. Üzerine kakao eleyip rendelediğimiz sütlü çikolatayı serpiştirerek servis edelim, afiyetler olsun ayrıntılı tanım için tıklayınız👇.

Soğuk Sütlü Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ayvalı Pancar Salatası
Ratatuy
Soslu Biftek (Düdüklüde)
Ciğer Kavurma
Kırmızı Pancar Mezesi
Fırında Karışık Sebze (Sağlık Deposu)
Hdabla | © 2025 |