Soğuk Sütlü Baklava
Soğuk Sütlü Baklava Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket baklavlık yufka (800) grm
- 300 gr ceviz
- 250 gr tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için;
- 1 litre süt
- 2 su bardağı su
- 1 dilim limon
- 5 su bardağı toz şeker
- 1 paket sıvı krema
Üzerine;
- 100 gr sütlü çikolata
- 2 tatlı kaşığı kakao
Soğuk Sütlü Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağını eritip üzerindeki tortuyu alalım içersin sıvı yağını ekleyelim ,karıştırıp hazırlayalım.
- Tepsinin tabanını yağlayalım ,yufkaların yarısını ikişerli koyarak her katına tereyağı ve sıvı yağ karışımını dökerek fırçayla her tarafına sürelim.
- Rondodan geçirdiğimiz cevizleri ortasına dökerek kalan başka yufkaları da birebir halde ikişerli yağlayarak tepsiye dizelim .
- Son olarak üzerine kalan tereyağını döküp baklavamızı dilimleyerek 170 derece evvelce ısıtılmış fırına nar üzere kızarana kadar pişirmeye gönderelim.
- Şerbeti için toz şekerini tencereye alalım, üzerine soğuk su ve limonu ekleyip karıştırarak 10 dakika şerbeti kaynatıp ocaktan alalım.
- İçerisine bir litre soğuk süt ve bir paket sıvı kremayı ek ederim karıştırarak hazırlayalım.
- Pişen baklavamızı fırından alıp birinci sıcağı geçince yaklaşık 8-10 dakika beklettikten sonra üzerine soğuk şerbeti dökerek 1-2 saat soğumasını bekleyelim .
- Üzerine kakao eleyip rendelediğimiz sütlü çikolatayı serpiştirerek servis edelim, afiyetler olsun ayrıntılı tanım için tıklayınız👇.

Soğuk Sütlü Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










