Ekler

Ekler Tanımı İçin Malzemeler

Kreması için;

  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 5 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket krem şanti
  • Bir pakette beyaz çikolata

Hamuru için;

  • 125 gram tereyağı
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 su bardağından 1 kaşık fazla un
  • 1 paket vanilya
  • 4 adet yumurta

Üzeri için;

  • Çikolata
  • Ceviz
  • Antep fıstığı
  • Toz fıstık

Ekler Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kreması için sütü tencereye alalım üzerine şeker, un, nişasta ve yumurtayı alalım.
  2. Kremamız kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirelim.
  3. Koyulaşan kremamızı ocaktan alalım uygun bir kaba aktarıp üzerini streç sinemayla kapatarak soğumaya bırakalım.
  4. Hamuru için tencereye tereyağı ve suyu alıp kaynatalım.
  5. Üzerine un ve vanilyayı alalım karıştırarak 2-3 dakika pişirelim.
  6. Ocaktan alıp 10 dakika soğumasını bekleyelim.
  7. Hamurumuza yumurtayı teker teker hamura yedirerek ekleyelim.
  8. Hazırladığımız hamuru çift kilitli poşetimize alalım, kilidini pratik bir formda kapatalım. Bu sayede hamurumuzu daha kolay şekillenecektir.
  9. Fırın tepsimize pişirme kağıdımızı yerleştirelim ve ucunu kestiğimiz poşet yardımıyla hamurumuzu şeritler halinde tepsiye sıkalım.
  10. Parmağımızı suyla ıslatarak hamurların kenarlarını düzeltelim.
  11. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişmeye bırakalım.
  12. Pişen ekler hamurlarını soğumaya bırakalım.
  13. Bu sırada soğuyan kremamıza krem şanti ekleyelim ve mikserle çırpalım.
  14. Hamurları bıçakla kenarlarından ikiye keselim ve içlerine hazırladığımız kremamızı sıkalım.
  15. Son olarak eklerlerimizi benmari metodu erittiğimiz çikolataya batırıp servis tabağına alalım.
  16. Üzerlerini dilediğiniz üzere süsleyerek servis edebilirsiniz.

Ekler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İçli Kete
Pancar Turşusu
Pratik Peynirli Börek
Bebeklere Balkabağı
Lokum Tadında Kuşbaşı Patates
Sandviç Poğaça
Hdabla | © 2025 |