Sebzeli Karabuğday (Greçka) Pilavı (Glütensiz Nefis)

Sebzeli Karabuğday (Greçka) Pilavı (Glütensiz Nefis) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kara buğday
  • 2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı zeytin yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1/2 (yarım) adet kapya biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı kadar kendi yapmış olduğum domates sosu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber

Sebzeli Karabuğday (Greçka) Pilavı (Glütensiz Nefis) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tavamıza tereyağı ve zeytin yağ koyalım ve küp küp doğranmış soğanları kokusu çıkana kadar kavuralım.
  2. Daha sonra biberleri ve salçasını da koyarak kavurmaya devam edelim.
  3. Domates sosunu da ekleyelim( bir tutam şeker katarsanız domatesin asitini alır).
  4. Tuz,karabiber,toz kırmızı biber ve suyunu da ekleyerek altını kısalım ve 15-20 dk kadar suyunu çekene kadar pişirelim.
  5. Demlendikten sonra üzerine biraz maydanoz 🌿 ile servis edebilirsiniz.

Sebzeli Karabuğday (Greçka) Pilavı (Glütensiz Nefis) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kumlu Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

1 Adet Portakal İle Mis Kokulu Kek Tarifi
Elmalı Cevizli Kek
Pişmeyen Yulaf Topu
Paçanga Böreği (5 Dakikada)
Kahvaltılık Patates Salatası (Kolay Tarif)
Love Pizza
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet