Etli Yaprak Sarma
Etli Yaprak Sarma Tanımı İçin Malzemeler
- Asma yaprağı
- Yarım kilo kıyma
- 2 tane soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 su bardağı pirinç
- 1 çay bardağı ince bulgur
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kırmızı toz biber
- Domates salçası
Etli Yaprak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle asma yapraklarını haşlayalım.
- Daha sonra bir kaba soğanları minik minik doğrayalım.
- İçine kıyma, pirinç ,bulgur ,sarımsak ve baharatları ve salçasını ekleyerek yoğuralım ,bu basamakta biraz su katabilirsiniz.
- Daha sonra evvelce haşlayıp hazırladığımız asma yapraklarına malzemeyi koyup saralım .Burayı esasen herkes biliyordur .
- Daha sonra tenceremize dizelim ,sarma hizasında su ve üzerine biraz zeytinyağı gezdirelim isterseniz bu basamakta biraz salça da ek edebilirsiniz kekik de çok yakışıyor, üzerine serpebilirsiniz.
- Sarma suyunu çektiğinde pişmiş olacaktır herkese afiyet olsun.
Etli Yaprak Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








