Sebzeli Lahmacun Böreği
Sebzeli Lahmacun Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
İç harç materyalleri;
- 200 gram kıyma
- 2 adet havuç
- 2 adet patates
- 2 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça sos
- 2 yemek kaşığı domates sos
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı patates baharatı
- 1 çay kimyon
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağ
Sos materyalleri;
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- Yarım çay bardağından bir parmak eksik süt
- 1 yumurta
Sebzeli Lahmacun Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce sos materyallerimizi bir kase içerisine koyup güzelce el çırpıcısı ile karıştıralım.
- Soğanları küçük küçük yemeklik doğruyoruz.
- Havuç ve patatesi rendeliyoruz.
- Önce soğanı bir hoş kavuruyoruz akabinde, patates ve havucu da ekliyoruz. Bir tık kavuruyoruz.
- Ardından kıymayı salçayı ve domates sosunu ekleyip kavuruyoruz.
- Altını kapatmaya yakın baharatlarını da ekleyip bir defa karıştırıp altını kapatıyoruz.
- Ben iç harç hazırlarken genelde tereyağ da kullanıyorum çok hoş bir lezzet katıyor :).
- Fırın tepsisine pişirme kağıdını koyduktan sonra, yufkamızın bir adedini kenarları sarkacak biçimde yayıyoruz. Sosu sürüyoruz.
- İkinci yufkamızı üzerine koyup sıkıştırıp içine seriyoruz.
- Sosumuzdan sürüyoruz.
- Sadece birinci kata serdiğimiz yufkanın kenarları sarkacak öteki yufkaların sarkmayacak.
- Üçüncü yufkamızı da koyup sosunu sürüyoruz. Kenarıda kalan yufkaları da en son kapatıp sostan sürüyoruz.
- Şimdi hazırladığınız iç harcımızı güzelce her yerine gelecek formda yayıyoruz.
- 200 derece de 45-50 dakikada pişiriyoruz.
Sebzeli Lahmacun Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









