Çıtır Tavuk, Brioche Ekmeği Ve Dip Sos (Videolu)

Çıtır Tavuk, Brioche Ekmeği Ve Taban Sos Tanımı İçin Malzemeler

Marine için:

  • 500 ml buttermilk yahut ayran
  • 1 kg tavuk göğsü
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı köri baharatı
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı toz sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tavuk baharatı
  • Karabiber

Pane için:

  • 2 su bardağı un
  • Marinede kullandığımız baharatların aynısı

Kızartmak için:

  • Bolca sıvı yağ

Dip sos için:

  • 8 dolu yemek kaşığı mayonez
  • 2 yemek kaşığı ketçap
  • 1 yemek kaşığı worcester sos
  • 1/8 limon suyu
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • Tuz
  • Karabiber

Brioche tereyağlı ekmek için;

  • 1,5 su bardağı ılık süt ( 300 ml. )
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek  tozşeker
  • 1 adet yumurta
  • 3 su bardağı un ( 420-450 gram )
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı yumuşak tereyağ

Üzeri için:

  • 1 tam yumurta
  • Susam

Çıtır Tavuk, Brioche Ekmeği Ve Taban Sos Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bugün amerikada çok meşhur ve epeyce tanınan olan çıtır tavuk ve meşhur sosun yanında birde brioche ekmek yapacağız. Tarife bir gün evvel başlayalım.
  2. Tavuğu marine edelim. Derin bir kâseye buttermilk yahut ayranı ekleyelim.
  3. İçerisine tavuk etini ve baharatları ek edip ellerimizle güzelce harmanlayıp buzdolabına kaldıralım.
  4. Bir gece buzdolabında bekletelim.
  5. Ertesi günü ekmekle başlayalım.
  6. Yoğurma kâseye ılık olan sütü, mayayı ve tozşekeri karıştırıp 10 dakika üzeri örtülü bir halde bekletelim.
  7. 10 dakika sonra içerisine yumurtayı, unu ve tuzu da ekleyerek hamur toparlanana kadar yoğuralım ve son materyal olarak yumuşak tereyağ da ekleyip 7-8 dakika yoğuralım.
  8. Hamuru 1 saat üzeri örtülü formda mayalandırmaya alalım.
  9. Pane için kâseye unu ve marinasyonda kullandığımoz baharatları ekleyip güzelce karıştıralım.
  10. Sos için ise mayonez, ketçap, worcester sos, limon suyu, tuz, karabiber ve sarımsak tozunu ekleyip güzelce çırpalım ve kenara alalım.
  11. Dinenen ve kabaran hamuru 10 bezeye ayırıp dikdörtgenler elde edelim.
  12. Dikdörtgen olan bezeleri rulo yapıp dikiş kısmını birleştirelim ve dikiş kısmı alta gelecek formda yağlanmış borcama koyalım.
  13. Ekmeklere tepsi mayası verelim ,üzerine pak bez sererek ekmekler gereğince mayalanınca fırını alt üst ayar 180 dereceye ayarlayalım.
  14. Ekmeklerin üzerine bir adet çırpılmış yumurta sürelim ve üzerine susam serpip fırına verelim.
  15. Yaklaşık 30 dakika boyunca üzeri nar üzere kızarana dek pişirelim.
  16. Ekmekler pişerken tavukları paneleyelim.
  17. Marinede bulunan tavuğu alalım ve baharatlı una batırıp tekrar marineye yatırıp tekrar una bulayıp kenara alalım.Yani çift pane yapalım her bir tavuğa.
  18. Derin tavaya çokça sıvı yağ ekleyelim ve orta ateşte ısınınca birinci tavuğu kızartmaya başlayalım.
  19. Tavuğu birkaç defa çevirelimki içinin piştiğinden emin olalım. Lütfen en yüksek ateşi kullanmayın yoksa dışı yanar, içi çiğ kalır.
  20. Kızaran tavuğu mutfak peçetesine yatıralımki fazla yağları çeksin.
  21. Pişen ekmeği fırından çıkarıp birinci sıcaklığı çıkınca birbirinden ayıralım ve beyaz kalan yumuşak kısmına tereyağ sürüp tavaya basalım ve kızartalım.
  22. Artık tüm gereçleri servis tabağına aktarabilir ve afiyetle yiyebiliriz. Süper ötesi oldu. Ekmekler benim favorimdi.

Çıtır Tavuk, Brioche Ekmeği Ve Taban Sos Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hindistan Cevizi Dolgulu Tatlı
Limonlu Kek
Zebra Kek
Kornişon Turşu Mezesi
Az Malzemeli Humus
Tavuklu Patates Sulusu (Reyhanlı )
Hdabla | © 2025 |