Hindistan Cevizi Dolgulu Tatlı

Hindistan Cevizi Dolgulu Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 2 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 5-5,5 su bardağı un
- 1 çay bardağı ceviz içi
- 2 yemek kaşığı mavi haşhaş
Şerbeti için:
- 3 su bardağı su
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 2-3 damla limon suyu
İç materyali için:
- 3 yemek kaşığı irmik
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı hindistan cevizi
Hindistan Cevizi Dolgulu Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbet gereçlerini tencereye alalım. Kaynadıktan sonra 10 dk kaynatalım ve soğumaya bırakalım.
- İç gereci için irmik ile sütü karıştırarak pişirelim. Kaynadıktan sonra 2-3 dk kaynatıp altını kapatalım. Soğuduktan sonra içine hindistan cevizini ekleyip karıştıralım.
- Hamuru için; tüm sıvı materyalleri karıştıralım. Sonra un ekleyip yoğuralım. En son dövülmüş cevizler ve haşhaşı da ekleyip tekrar yoğuralım.
- Elimizde yuvarlak biçim verip ortasını açalım. Hazırladığımız iç malzemeyi koyup tekrar kapatalım.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında alt üstü güzelce kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkardıktan sonra birinci sıcağı çıkınca soğuk şerbetini dökelim. Beklemeye alalım. Hindistan cevizi ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Hindistan Cevizi Dolgulu Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





