Hindistan Cevizi Dolgulu Tatlı

Hindistan Cevizi Dolgulu Tatlı Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 5-5,5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • 2 yemek kaşığı mavi haşhaş

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı su
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 2-3 damla limon suyu

İç materyali için:

  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı hindistan cevizi

Hindistan Cevizi Dolgulu Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbet gereçlerini tencereye alalım. Kaynadıktan sonra 10 dk kaynatalım ve soğumaya bırakalım.
  2. İç gereci için irmik ile sütü karıştırarak pişirelim. Kaynadıktan sonra 2-3 dk kaynatıp altını kapatalım. Soğuduktan sonra içine hindistan cevizini ekleyip karıştıralım.
  3. Hamuru için; tüm sıvı materyalleri karıştıralım. Sonra un ekleyip yoğuralım. En son dövülmüş cevizler ve haşhaşı da ekleyip tekrar yoğuralım.
  4. Elimizde yuvarlak biçim verip ortasını açalım. Hazırladığımız iç malzemeyi koyup tekrar kapatalım.
  5. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında alt üstü güzelce kızarana kadar pişirelim.
  6. Fırından çıkardıktan sonra birinci sıcağı çıkınca soğuk şerbetini dökelim. Beklemeye alalım. Hindistan cevizi ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hindistan Cevizi Dolgulu Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çikolataya Doyuran Suffle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Gelin Pastası
Fırın Sütlaç (Nişastasız)
İbiza Tatlısı
Çikolatalı Cupcake
Kar Topu (Bayat Kek Ve Bisküvi Değerlendirme)
Biber Kebabı
Hdabla | © 2025 |
Not Found
404
Not Found