Kabak Sarma

Kabak Sarma Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet büyük kabak
  • 450 gram dana kıyma
  • 1 orta uzunluk soğan
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • Yarım çay bardağı köftelik bulgur
  • 1 er tatlı kaşığı domates ve biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Pul biber

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Kabak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sarmanın iç harcını karıştıralım.
  2. Kabakları soyacak ile dilimleyelim. (soyacak ile olmazsa sarılmıyor).
  3. 1 tatlı kaşığı iç harcından alıp saralım ve fırın kabına alalım.
  4. Tüm kabakları sardıktan sonra 1 yemek kaşığı salçayı 2 su bardağı su ile açıp ( ben yalnızca domates sosu ve çok az zeytinyağı ve 2-3 diş ezilmiş sarımsak ile sos yaptım)
  5. Kabakların üzerini geçecek biçimde sosu dökelim.
  6. Kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Kabak Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Simit Tost
Patatesli Big Mac Roll
Havuçlu Kremalı Kek
Çikolata Dolgulu Kek Tarifi
Muzlu Pasta
Dışı Çıtır İçi Yumuşak Kadınbudu Köfte
Hdabla | © 2025 |