Acılı Şalgam Suyu
Acılı Şalgam Suyu Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo siyah havuç
- 2 tane şalgam turp
- 1 çay bardağı bulgur
- 1 çay bardağı nohut
- 3 yemek kaşığı kaya tuzu
- 5-6 tane acı biber
- 5 adet kesme şeker
Acılı Şalgam Suyu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Nohut ve bulguru ufak bir su geçirecek beze(tülbete) koyup bağlıyoruz.
- Havuçları dörde bölüyoruz.
- Turbu soyup yuvarlak biçimde dilimliyoruz.
- Bidonun içine hepsini koyuyoruz.
- Şekeri üzerinin kepeklenmemesi için koyuyoruz.
- Ağzına kadar su koyup tuz erimesi için karıştırıyoruz.
- Karanlık ve serin yerde 2 hafta da oluyor.
- Arada ağzını açıp tuzu erimesi için karıştırmalısınız.
- Olduktan sonra süzüp içebilirsiniz.
- Havuçları da tüketebilirsiniz. Afiyet olsun🫰.
Acılı Şalgam Suyu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










