Acılı Şalgam Suyu

Acılı Şalgam Suyu Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo siyah havuç
  • 2 tane şalgam turp
  • 1 çay bardağı bulgur
  • 1 çay bardağı nohut
  • 3 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 5-6 tane acı biber
  • 5 adet kesme şeker

Acılı Şalgam Suyu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Nohut ve bulguru ufak bir su geçirecek beze(tülbete) koyup bağlıyoruz.
  2. Havuçları dörde bölüyoruz.
  3. Turbu soyup yuvarlak biçimde dilimliyoruz.
  4. Bidonun içine hepsini koyuyoruz.
  5. Şekeri üzerinin kepeklenmemesi için koyuyoruz.
  6. Ağzına kadar su koyup tuz erimesi için karıştırıyoruz.
  7. Karanlık ve serin yerde 2 hafta da oluyor.
  8. Arada ağzını açıp tuzu erimesi için karıştırmalısınız.
  9. Olduktan sonra süzüp içebilirsiniz.
  10. Havuçları da tüketebilirsiniz. Afiyet olsun🫰.

Acılı Şalgam Suyu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elmalı Tart
Dereotlu Mayasız Poğaça
İzmir Köfte
Biskrem Kurabiye
Zeytinyağlı Yaprak Sarma (Salçalı)
Pazı Mıhlama (Yöresel)
Hdabla | © 2025 |