Çikolatalı Muzlu Tart Kek

Çikolatalı Muzlu Tart Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağından biraz fazla şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 2 yemek kaşığı kakao

Sosu için:

  • 1 paket krema
  • 1 paket sütlü ya da bitter çikolata
  • 1 yemek kaşığı sürülebilir fındık kreması

Keki ıslatmak için:

  • 1 çay bardağı soğuk süt

Çikolatalı Muzlu Tart Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpıyoruz, sonrasında sıvı yağ ve sütü ekleyip tekrar çırpıyoruz.
  2. Un, kabartma tozu, vanilin ve kakaoyu da ekleyip son defa çırptıktan sonra yağladığımız kek kalıbına harcımızı döküp 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.
  3. Sosu için uygun bir kapta 1 paket kremayı ısıtıp içine 1 paket çikolata ve 1 yemek kaşığı sürülebilir fındık kremamızı ekleyip homojen bir kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
  4. Fırından çıkan kekimiz ılıyana kadar bekliyoruz sonrasında 1 çay bardağı soğuk sütle ıslatıyoruz.
  5. Üzerine muzları dizip çikolata sosumuzu da döktükten sonra fındıklarla süslüyoruz.
  6. Buzdolabında en az 2 saat dinlendirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!.

Çikolatalı Muzlu Tart Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Soslu Et
Pırasalı Börek
Muhallebili Kaşık Tatlısı
Humus Yatağında İçli Köfte
Kaşarlı Şerit Poğaça
Güveçte Fırın Helva (Videolu)
Hdabla | © 2025 |