Çikolatalı Muzlu Tart Kek
Çikolatalı Muzlu Tart Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yumurta
- Yarım su bardağından biraz fazla şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 2 yemek kaşığı kakao
Sosu için:
- 1 paket krema
- 1 paket sütlü ya da bitter çikolata
- 1 yemek kaşığı sürülebilir fındık kreması
Keki ıslatmak için:
- 1 çay bardağı soğuk süt
Çikolatalı Muzlu Tart Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpıyoruz, sonrasında sıvı yağ ve sütü ekleyip tekrar çırpıyoruz.
- Un, kabartma tozu, vanilin ve kakaoyu da ekleyip son defa çırptıktan sonra yağladığımız kek kalıbına harcımızı döküp 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.
- Sosu için uygun bir kapta 1 paket kremayı ısıtıp içine 1 paket çikolata ve 1 yemek kaşığı sürülebilir fındık kremamızı ekleyip homojen bir kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
- Fırından çıkan kekimiz ılıyana kadar bekliyoruz sonrasında 1 çay bardağı soğuk sütle ıslatıyoruz.
- Üzerine muzları dizip çikolata sosumuzu da döktükten sonra fındıklarla süslüyoruz.
- Buzdolabında en az 2 saat dinlendirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!.
Çikolatalı Muzlu Tart Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















