Pırasalı Börek

Pırasalı Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka

Sosu için:

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Bir tutam tuz

İç materyal:

  • Yarım kilo pırasa
  • 1 adet soğan
  • 1 kase peynir
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızıbiber

Üzerine;

  • Yumurta sarısı
  • Susam

Pırasalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanı yemeklik doğrayalım ,tavada kavuralım pırasaları da küçük küçük doğrayıp ekleyelim.
  2. Tuz, karabiber,kırmızı biber, toz biber ekleyelim.
  3. İyice yumuşayınca peyniri ekleyip karıştıralım, ocağı söndürüp soğuması için bir kenara alalım .
  4. Sos materyallerini bir kaseye alıp karıştıralım.
  5. Yufkaları yayıp ikiye bölelim.
  6. Önce sos sürüp harçtan koyup saralım.
  7. Tepsiye dizelim ,üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpelim .
  8. 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim afiyet olsun.

Pırasalı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Enfes Muzlu Ekmek (Hem Kolay, Hem Lezzetli!)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dereotlu Poğaça Tadında Pankek (Diyete Uygun)
Zebra Kek (Yumurtaların Sarısı Ve Beyazı Ayrı Çırpılan )
Kerebiç Tatlısı
Browni Fındıklı Kek
Porsiyonluk Cheesecake
Tuzla Kurabiye
Hdabla | © 2024 |