Kuşbaşı Etli Sulu Patates

Kuşbaşı Etli Sulu Patates Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gr kuşbaşı et
- 2 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 adet yeşil kıl biber
- 1 adet kırmızı biber
- 2 adet domates
- 5-6 adet patates
- 1 kaşık domates salçası
- 1 kaşık biber salçası
- 4 su bardağı sıcak su
- Kekik
- Tuz
- Karabiber
- Toz biber
- İsteğe nazaran soya sosu
Kuşbaşı Etli Sulu Patates Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce etleri suyunu çekene kadar pişirin.
- Sonra bir bardak su ekleyip tekrar suyunu çekene kadar pişirin ki etler pamuk üzere olsun.
- Sonra zeytinyağı ile hafif çevirip küp doğranmış soğanları ve biberleri ekleyin 5 dakika özdeşleşsin sonra küp doğranmış patatesleri ekleyelim.
- 2-3 dakika pişirip küp doğranmış domatesleri ekleyelim, 5 dakika pişsin.
- Kenarda salçalar ,su ve baharatları karıştıralım, bu karışımı yemeğe ekleyelim ,yarım saat pişirip kapatalım. Afiyet olsun 🌸.
Kuşbaşı Etli Sulu Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


