Dana Sote

Dana Sote Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kilo kuşbaşı dana eti
  • 2 büyük uzunluk soğan
  • 1 adet etli kırmızı biber

Damak tadınıza nazaran;

  • Tuz
  • Kırmızı biber
  • Karabiber
  • Pulbiber

Dana Sote Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle uygun bir tavaya yağı alalım kızgın yağın üzerine kuşbaşı kıyılmış olan etleri ek edelim.
  2. Kuşbaşı etimiz suyunu salıp tekrar çekene kadar kısık ateşte yavaş yavaş pişmeye bırakalım.
  3. Jülyen doğranmış soğanı, ve etli kırmızı biberi ek edelim yumuşayana kadar kısık ateşte kavurmaya devam edelim ortada kasık yardımı ile karıştıralım.
  4. Baharatı tuzu ek edelim.
  5. Sıcak servis yapalım afiyet olsun.

Dana Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pofuduk Poğaça
Chocolate Cookies
Hazır Yufkadan Dışı Çıtır Kıymalı Börek
İftar Davet Masam
Lorla Sürme Peynir
Mısır Gevrekli Favori Kurabiye
Hdabla | © 2025 |