Çikolatalı Damat Pastası

Çikolatalı Damat Pastası Tanımı İçin Malzemeler
Keki için:
- 4 tane yumurta (buzdolabından çıkar, oda sıcaklığında olsun)
- 1 su bardağı toz şeker (şöyle dolu dolu)
- 1 su bardağı un (elenmiş olursa daha pofuduk olur)
- 25 gram kakao (bitter seviyorsan bir tık fazla da koyabilirsin)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Muhallebisi için:
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta (mısır ya da buğday, hangisi varsa)
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 litre süt
- 1 paket kakaolu krem şanti
Keki ıslatmak için:
- Yarım su bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı süt (soğuk olması kâfi, kaynatmaya gerek yok)
Ganaj için:
- 200 ml sıvı krema (küçük kutulardan 1 tane)
- 80 gram bitter çikolata
Çikolatalı Damat Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pastamızın keki için; bir çırpma kabına yumurtaları ve toz şekeri alıp, karışım beyazlaşıp köpük köpük olana kadar güzelce çırpalım.
- Ardından; un, kakao, vanilin ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırmaya devam edelim.
- Dikdörtgen bir borcamı yavaşça yağlayalım ve hazırladığımız kek karışımını içine dökelim.
- 160°c’ye evvelden ısıttığımız fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirelim. Kek piştikten sonra soğuması için kenara alalım.
- Kekimiz soğurken, muhallebi kısmını hazırlamaya başlayabiliriz. Bunun için; tencereye un, nişasta, toz şeker, kakao, vanilin ve sütü alıp güzelce karıştıralım.
- Karışımı ocağa alalım ve yoğunlaşana dek karıştırarak pişirelim.
- Muhallebi piştikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Soğuyan muhallebinin içine kakaolu toz krem şantiyi ek edelim ve mikserle yeterlice çırpalım.
- Kekimizi ıslatmak için; farklı bir kapta süt ve toz şekeri karıştırıp, şekerin büsbütün erimesini sağlayalım.
- Hazırladığımız sütlü karışımı, soğuyan kekin üzerine eşit halde gezdirelim.
- Ardından muhallebimizi kekin üstüne dökerek düzgünce yayalım.
- Çikolatalı ganaj için; bir sos tenceresine sıvı kremayı alalım ve ısıtalım.
- Kremamız kaynamadan ocaktan alıp içine bitter çikolatayı ekleyelim ve karıştırarak eritelim.
- Tüm çikolata eriyene kadar karıştırmayı sürdürerek pürüzsüz bir ganaj elde edelim.
- Son olarak, ganajı pastanın üzerine dökelim ve düzgünce yayalım.
- Hazırladığımız pastayı bir gece buzdolabında dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edebiliriz. Afiyet olsun 🙂
Not: şayet marketlerde kakaolu krem şanti bulamazsanız kakao ile krem şantiyi karıştırarak da yapabilirsiniz .
Muhallebi piştikten sonra ekleyeceğiz, karıştırınca efsane oluyor)
Çikolatalı Damat Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











