Çikolatalı Damat Pastası

Çikolatalı Damat Pastası Tanımı İçin Malzemeler

Keki için:

  • 4 tane yumurta (buzdolabından çıkar, oda sıcaklığında olsun)
  • 1 su bardağı toz şeker (şöyle dolu dolu)
  • 1 su bardağı un (elenmiş olursa daha pofuduk olur)
  • 25 gram kakao (bitter seviyorsan bir tık fazla da koyabilirsin)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Muhallebisi için:

  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta (mısır ya da buğday, hangisi varsa)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 litre süt
  • 1 paket kakaolu krem şanti

Keki ıslatmak için:

  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı süt (soğuk olması kâfi, kaynatmaya gerek yok)

Ganaj için:

  • 200 ml sıvı krema (küçük kutulardan 1 tane)
  • 80 gram bitter çikolata

Çikolatalı Damat Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pastamızın keki için; bir çırpma kabına yumurtaları ve toz şekeri alıp, karışım beyazlaşıp köpük köpük olana kadar güzelce çırpalım.
  2. Ardından; un, kakao, vanilin ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırmaya devam edelim.
  3. Dikdörtgen bir borcamı yavaşça yağlayalım ve hazırladığımız kek karışımını içine dökelim.
  4. 160°c’ye evvelden ısıttığımız fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirelim. Kek piştikten sonra soğuması için kenara alalım.
  5. Kekimiz soğurken, muhallebi kısmını hazırlamaya başlayabiliriz. Bunun için; tencereye un, nişasta, toz şeker, kakao, vanilin ve sütü alıp güzelce karıştıralım.
  6. Karışımı ocağa alalım ve yoğunlaşana dek karıştırarak pişirelim.
  7. Muhallebi piştikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  8. Soğuyan muhallebinin içine kakaolu toz krem şantiyi ek edelim ve mikserle yeterlice çırpalım.
  9. Kekimizi ıslatmak için; farklı bir kapta süt ve toz şekeri karıştırıp, şekerin büsbütün erimesini sağlayalım.
  10. Hazırladığımız sütlü karışımı, soğuyan kekin üzerine eşit halde gezdirelim.
  11. Ardından muhallebimizi kekin üstüne dökerek düzgünce yayalım.
  12. Çikolatalı ganaj için; bir sos tenceresine sıvı kremayı alalım ve ısıtalım.
  13. Kremamız kaynamadan ocaktan alıp içine bitter çikolatayı ekleyelim ve karıştırarak eritelim.
  14. Tüm çikolata eriyene kadar karıştırmayı sürdürerek pürüzsüz bir ganaj elde edelim.
  15. Son olarak, ganajı pastanın üzerine dökelim ve düzgünce yayalım.
  16. Hazırladığımız pastayı bir gece buzdolabında dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edebiliriz. Afiyet olsun 🙂

Not: şayet marketlerde kakaolu krem şanti bulamazsanız kakao ile krem şantiyi karıştırarak da yapabilirsiniz .

Muhallebi piştikten sonra ekleyeceğiz, karıştırınca efsane oluyor)

Çikolatalı Damat Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çörek Otlu, Susamlı Tuzlu Buzluk Kurabiyesi Tarifi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elmalı Tatlı Çörekler
Cevizli Tarçınlı Lokmalık Kurabiye
Sıkıcık Köfte (Videolu)
Kakaolu Yaş Pasta
Hindistan Cevizli Toplar
Kumpir
Hdabla | © 2025 |