Yüksek Proteinli Glutensiz Nohut Ekmek

Yüksek Proteinli Glutensiz Nohut Ekmek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 tane yumurta
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Tuz

Üzeri için;

  • Susam

Yüksek Proteinli Glutensiz Nohut Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Haşlanmış nohutu,yumurtaları, tuzu,kekiği, zerdeçalı,yağı,kabartma tozunu mutfak robotuna alıp homojen kıvam alana kadar uygunca karıştırdım.
  2. Nohutların büsbütün ezilmesine dikkat edin.
  3. Daha sonra küçük çömlek kaplarının tabanını hafif yağlayıp karışımları ekleyip evvelce ısıttığım 180 derecelik fırında denetimli bir formda pişirdim.
  4. Eğer çömlek kabınız yoksa dikdörtgen halindeki borcama yağli kağıt serip de yapabilirsiniz. 🌿✨️🌺.

100 gramında 364 kalori bulunan nohut tanelerinde %20-25 oranında protein, %40-60 oranında karbonhidrat, %4. 5-5. 5 oranında yağ, ayrıyeten fosfor ve kalsiyum bulunduğu için beslenmede özel bir yeri bulunuyor. Kalsiyum, selenyum, bakır, çinko, magnezyum, potasyum ve demirin yanı sıra a vitamini ve betakaroten açısından da epey varlıklı ve bol ölçüde lif içeriyor.

Yüksek Proteinli Glutensiz Nohut Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırın Sütlaç (Pastane Usulü)
Bayat Ekmekten Kahvaltılık Pizza
Ganitürlü Tavuk Sarma
Kornişon Salatalık Turşusu
Pastane Poğaçası
Çiğ Köfte (25 Yıllık Tecrübe İle)
Hdabla | © 2024 |