Zeytinyağlı Enginar
Zeytinyağlı Enginar Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kg dondurulmuş enginar
- 50 ml sızma zeytinyağı
- 2 adet patates (küp halinde kesilmiş)
- 1 adet havuç(küp biçiminde kesilmiş)
- 1 su bardağı dondurulmuş bezelye
- 1 adet soğan (doğranmış)
- 2 diş sarımsak (doğranmış)
- 2 adet limon
- 1 tutam dereotu
- 200 ml su
- Tuz
- Karabiber (damak zevkine göre)
Zeytinyağlı Enginar Tanımı Nasıl Yapılır?
- Büyük bir tencereye sızma zeytinyağını ekleyin ve orta-yüksek ateşte ısıtın.
- Soğan ve sarımsağı ekleyip 2 dakika soteleyin.
- Tüm zerzevatları ekleyin.
- Ardından limon suyu, dereotu, su, tuz ve karabiberi ek edin.
- Karışımı düzgünce karıştırın, tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte 30-40 dakika boyunca orta sıra karıştırarak pişirin.
- Enginar kalpleri ve patatesler yumuşadığında ve sos hoş bir kıvama geldiğinde yemeğiniz hazırdır.
- Eğer fazla sıvı varsa, kapağını açarak 15 dakika daha pişirin ki fazla su buharlaşsın.
Zeytinyağlı Enginar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







