Kadayıf Dolması
Kadayıf Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo dolmalık kadayıf
- 300 gram iri çekilmiş ceviz
Bulamak için;
- 4 adet yumurta
Şerbeti için;
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı toz şeker
- 1 dilim limon
- 1 çay kaşığı tarçın
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Kadayıf Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel şerbetimizi hazırlayıp soğumaya bırakalım.
- Kadayıflarımızı elimizle yavaşça açarak içine cevizimizi koyup dolma üzere saralım.
- Sardığımız kadayıf dolmamızı çırpılmış yumurtaya bulayıp sıkalım ve fazla yumurtasından arındırılmış olarak kızgın yağa atalım.
- Nar üzere kızarmış olan dolmalarımızı buz üzere şerbetin içine hiç bekletmeden atalım.
- 2 dakika beklettikten sonra servis tabağına alalım.
- İşte bu kadar kolay demiştim o halde şimdiden afiyet olsun canlarım.
Kadayıf Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















