Top Kek

Top Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kakaolu toz puding
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1-1,5 su bardağı un
- 1 çay bardağı fındık
Top Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kakaolu fındıklı kek için karıştırma kabına yumurta ve toz şeker alınarak mikserle 3-4 dakika, beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpılır.
- Sırasıyla öteki sıvı gereçler ve kakaolu puding eklenip karıştırılır.
- En son un, vanilya ve kabartma tozu elekten geçirilerek eklenir ve mikserle son defa çırpılır. Akışkan bir kek harcı elde edilir.
- İri kıyılmış fındıkta eklenip spatula ile karıştırılır ve yağlanmış kek kalıbına dökülür.
- Hazır olan kekimizi 165 derece evvelden ısıtılmış fırında 30 dakika fırının kapağı açılmadan denetimli pişirilir.
- Bu basamakta pişme mühleti ve derecesi fırından fırına farklılık gösterebilir. Kendi fırınınızı göz önünde bulundurarak ayarlamalısınız.
- Pişen kek oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirilir. Uygunca soğuduktan sonra aykırı çevrilerek kalıptan çıkartılır.
- Dilimlenerek servis edilir. Afiyet olsun!.
- Kürdan testi yaparak ılınınca servis edebilirsiniz 💯.
Top Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


