Top Kek

Top Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kakaolu toz puding
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1-1,5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı fındık

Top Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kakaolu fındıklı kek için karıştırma kabına yumurta ve toz şeker alınarak mikserle 3-4 dakika, beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpılır.
  2. Sırasıyla öteki sıvı gereçler ve kakaolu puding eklenip karıştırılır.
  3. En son un, vanilya ve kabartma tozu elekten geçirilerek eklenir ve mikserle son defa çırpılır. Akışkan bir kek harcı elde edilir.
  4. İri kıyılmış fındıkta eklenip spatula ile karıştırılır ve yağlanmış kek kalıbına dökülür.
  5. Hazır olan kekimizi 165 derece evvelden ısıtılmış fırında 30 dakika fırının kapağı açılmadan denetimli pişirilir.
  6. Bu basamakta pişme mühleti ve derecesi fırından fırına farklılık gösterebilir. Kendi fırınınızı göz önünde bulundurarak ayarlamalısınız.
  7. Pişen kek oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirilir. Uygunca soğuduktan sonra aykırı çevrilerek kalıptan çıkartılır.
  8. Dilimlenerek servis edilir. Afiyet olsun!.
  9. Kürdan testi yaparak ılınınca servis edebilirsiniz 💯.

Top Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çörek Otlu, Susamlı Tuzlu Buzluk Kurabiyesi Tarifi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nurcan’ın Salçalı Yuvalaması
Nugget
Ramazan Pidesi
Tavuk ve Karides Paella
Midye Baklava
Vitamin Deposu Karnabahar Ve Havuç Salatası Tarifi (Videolu)
Hdabla | © 2025 |