Muhallebisi Çilekli Kek
Muhallebisi Çilekli Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1.5 çay bardağı şeker
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 3 çay bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
Çilekli muhallebi için;
- 500 gram çilek
- 1/2 (yarım) su bardağı şeker
- 2 buçuk çorba kaşığı nişasta
Muhallebisi Çilekli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta şeker, süt, sıvı yağ, kakao, un, kabartma tozunu mikser yardımı alarak çırpıyoruz.
- 175 derecelik ısıtılmış fırında tart kalıbında pişiriyoruz.
- Çilekli muhallebi için:Çilekleri rondodan geçirip püre haline getiriyoruz.
- Daha sonra şekeri ve nişastayı ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Ocakta kaynayana kadar pişiriyoruz.
- Daha sonra tart kekinin üstüne çilekli muhallebiyi dökün.
- Kekimizin kenarlarını antep fıstığı tozu ile kaplıyoruz. Üzerini istediğiniz üzere süsleyin 🙂.
- Soğuması için buzdolabına koyuyoruz. Soğuk olarak servis yapıyoruz. Sevdiklerinizle bir arada afiyet olsun💯🍓🍓.
Muhallebisi Çilekli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















