Muhallebisi Çilekli Kek

Muhallebisi Çilekli Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1.5 çay bardağı şeker
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 3 çay bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

Çilekli muhallebi için;

  • 500 gram çilek
  • 1/2 (yarım) su bardağı şeker
  • 2 buçuk çorba kaşığı nişasta

Muhallebisi Çilekli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta şeker, süt, sıvı yağ, kakao, un, kabartma tozunu mikser yardımı alarak çırpıyoruz.
  2. 175 derecelik ısıtılmış fırında tart kalıbında pişiriyoruz.
  3. Çilekli muhallebi için:Çilekleri rondodan geçirip püre haline getiriyoruz.
  4. Daha sonra şekeri ve nişastayı ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  5. Ocakta kaynayana kadar pişiriyoruz.
  6. Daha sonra tart kekinin üstüne çilekli muhallebiyi dökün.
  7. Kekimizin kenarlarını antep fıstığı tozu ile kaplıyoruz. Üzerini istediğiniz üzere süsleyin 🙂.
  8. Soğuması için buzdolabına koyuyoruz. Soğuk olarak servis yapıyoruz. Sevdiklerinizle bir arada afiyet olsun💯🍓🍓.

Muhallebisi Çilekli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kaymaklı Ve Cevizli Taze İncir Tatlısı
Beyaz Çikolata Ve Kedi Dilli Muhallebi
Havuç Ve Kabaklı Kaşık Dökmesi (Çok Pratik Çok Lezzetli)
Airfrey’de Kahvaltıya İki Çeşit Milföy Börek
Beşamel Soslu Tavuklu Çıtır Börek
Mayalı Peynirli Poğaça
Hdabla | © 2025 |