Tereyağlı Poğaça

Tereyağlı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 servis kaşığı tereyağ
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Tereyağlı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 3 yumurtanın beyazı 2 yumurtanın sarısı ve öbür materyaller çırpıcı ile çırpılır. Aldığı kadar un eklenir kulak göğsü kıvamından daha gevşek bir hamur elde edilir.
  2. Yuvarlak biçim verilerek üzerine yumurta sarısı sürülerek, susamla süslenir.
  3. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında alt üst ayarda pişirilir.

Tereyağlı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bayatlamayan Yumuşak Poğaça
Hurmalı Çikolatalı Nefis Ara Öğün
Pirpirim (Semizotu) Aşı (Gaziantep)
Raventli Tart
Kıymalı Tava
Kıymalı Patlıcan Oturtması
Hdabla | © 2025 |