Pamuk Poğaça Tarifi

Pamuk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 adet yumurta akı (sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1 adet instant maya
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 bardağı un

Üzeri için;

  • Ayırdığımız yumurta sarısı
  • Susam

İçine koymak için;

  • Lor peyniri

Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı ılık süt, 1 su bardağı ılık su, 1 paket instant maya, 2 yemek kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuzu ve 2 yumurta akını bir kaba alalım. Yumurtaların sarısını üzeri için ayıracağız.
  2. Bunların hepsini yeterlice karıştırdıktan sonra onu yavaş yavaş ek edelim hamuru ele yapışan bir hamur olacak. 3 saat mayalanmaya bırakalım.
  3. Mayalandıktan sonra küçük beze haline getirerek içine lor peyniri koyalım ve yağladığımız fırın tepsisine dizelim.
  4. Sonra üstüne yumurta sarısı sürüyoruz ve susam serpiyoruz
  5. Önceden ısıttığımız 180 derece fırına atalım 35 dakika pişecek. Şimdiden afiyet olsun 🥰

Pamuk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ankara Tava
Levrek Terletme
Baci Di Dama (İtalyan Kurabiyesi) (Videolu)
Organik Domatesli Zeytinyağli Pirinç Pilavı
Düşük Kalorili Krep
İrmikli Rulo Baklava
Hdabla | © 2025 |