Pamuk Poğaça Tarifi
Pamuk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 2 adet yumurta akı (sarısı üzeri için ayrılacak)
- 1 adet instant maya
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 bardağı un
Üzeri için;
- Ayırdığımız yumurta sarısı
- Susam
İçine koymak için;
- Lor peyniri
Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı ılık süt, 1 su bardağı ılık su, 1 paket instant maya, 2 yemek kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuzu ve 2 yumurta akını bir kaba alalım. Yumurtaların sarısını üzeri için ayıracağız.
- Bunların hepsini yeterlice karıştırdıktan sonra onu yavaş yavaş ek edelim hamuru ele yapışan bir hamur olacak. 3 saat mayalanmaya bırakalım.
- Mayalandıktan sonra küçük beze haline getirerek içine lor peyniri koyalım ve yağladığımız fırın tepsisine dizelim.
- Sonra üstüne yumurta sarısı sürüyoruz ve susam serpiyoruz
- Önceden ısıttığımız 180 derece fırına atalım 35 dakika pişecek. Şimdiden afiyet olsun 🥰
Pamuk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









