Patlıcanlı Bulgur Pilavı

Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 adet patlıcan
  • 2 adet domates
  • Tuz

İsteğe nazaran;

  • Tereyağ
  • Baharatlar
  • Yeşil biber

Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bulguru yıkayın.
  2. Domatesler ve patlıcan küp küp doğranır.
  3. Tencerede yağda domatesler kavrulur, üzerine patlıcanda koyulup biraz da ikisi kavrulur.
  4. Kavrulan domates ve patlıcanın üzerine yıkamış olduğunuz bulgur koyulur biraz kavrulur.
  5. Üzerine kaynamış su eklenip, kapağı kapatılıp kısık ateşte pişmeye bırakılır.
  6. Suyunu çekince kapağını çabucak açmayın bulgurlar buharında kalsın biraz. Daha lezzetli oluyor. Afiyet olsun.

Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

El Açması Çıtır Çıtır Kıymalı Börek
Püf Noktalarıyla Taş Kadayıf (Yassı Kadayıf)
Ev Usulü Adana
Şehriyeli Pirinç Pilavı
Su Böreği
Taze Fasülye Turşusu
Hdabla | © 2025 |