Patlıcanlı Bulgur Pilavı

Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı bulgur
- 1 adet patlıcan
- 2 adet domates
- Tuz
İsteğe nazaran;
- Tereyağ
- Baharatlar
- Yeşil biber
Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bulguru yıkayın.
- Domatesler ve patlıcan küp küp doğranır.
- Tencerede yağda domatesler kavrulur, üzerine patlıcanda koyulup biraz da ikisi kavrulur.
- Kavrulan domates ve patlıcanın üzerine yıkamış olduğunuz bulgur koyulur biraz kavrulur.
- Üzerine kaynamış su eklenip, kapağı kapatılıp kısık ateşte pişmeye bırakılır.
- Suyunu çekince kapağını çabucak açmayın bulgurlar buharında kalsın biraz. Daha lezzetli oluyor. Afiyet olsun.
Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



