Karalahana Diblesi
Karalahana Diblesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 bağ karalahana
- 1 buçuk su bardağı pirinç
- 1 tane havuç
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 2 tane soğan
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı acı pul biber
Karalahana Diblesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yıkanmış karalahanalar ince ince kıyılır.
- Kıyılmış olan karalahananın yarısı tencereye yayılarak üzerine pirinç,havuç ve küçük doğranmış soğanlar ek edilir.
- Üst kısmına lahanaların öteki yarısı ek edilerek tuz serpilir ve ağzı kapatılarak ocakta pişmeye bırakılır.
- Başka bir tavada tereyağı eritilip üzerine acı pul biber ek edilir.
- Dible pişmeye yakın hazırlamış olduğumuz tereyağını üzerinde gezdirip karıştırırız.
- Ağzı kapatılıp dinlenmeye bırakırız. Sıcak olarak servis ederiz. 🥬afiyet olsun🥬.
Karalahana Diblesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






