Yöresel Turşu Kavurma (Karadenize Ait Mutlaka Deneyin)

Yöresel Turşu Kavurma (Karadenize İlişkin Kesinlikle Deneyin) Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet soğan ( bol soğanlı hoş oluyor)
- 1 büyük yemek tabağı dolusu turşu (istediğiniz çeşit olur ben fasülye turşusuyla yaptım)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı sıcak su
- İsteğe bağlı sarımsak
- Karabiber
- Pulbiber
- Zeytinyağı
Yöresel Turşu Kavurma (Karadenize İlişkin Kesinlikle Deneyin) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce çokça soğanı yemeklik doğruyoruz ve güzelce pembeleşip soğanlar ölene dek zeytinyağında kavuruyoruz, bol soğan ve çokça kavurmak tanımın püf noktasıdır.
- Daha sonra salça ve baharatlar eklenip kavurmaya devam ediyoruz.
- Sonrasında turşuyu ekleyip dağıtmayacak halde yavaşça karıştırmaya devam ediyoruz .
- Bir müddet kendi suyunu salıp çekene kadar bu formda kısık ateşte kavuruyoruz.
- En son sıcak su ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
Yöresel Turşu Kavurma (Karadenize İlişkin Kesinlikle Deneyin) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



