Cheesecake

Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler

Tabanı için;

  • 2 paket eti burçak
  • 50 gram tereyağı

Kreması için:

  • 200 gram çiğ krema
  • 300 gram labne
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 paket vanilya

Sosu için;

  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet limon suyu
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • Çay kaşığı ucuyla zerdeçal

Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Burçağı rondodan geçirip tereyağını ocakta eritiyoruz ,eritmiş olduğumuz tereyağı soğuduktan sonra burçak ile karıştırıyoruz.
  2. Taban için 1 tepeleme yemek kaşığı kadar burçağı küçük kalıplara koyup çay bardağının altıyla bastırıyoruz.
  3. Hazır olan burçak tabanları 5-10 dk buzdolabına soğumaya bırakıyoruz.
  4. Krema için tüm gereçleri bir kaba alıp çırpıyoruz.
  5. Karışan kremayı burçakların üzerine eşit biçimde döküyoruz sonrasında fırına pişmeye koyabiliriz.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 – 25 dk.
  7. Sosu içinde tüm materyalleri tencereye ekleyip ocakta pişiriyoruz.
  8. Fırından çıkan kapların soğumasını bekleyip sos donmadan üzerine döküyoruz.
  9. 1 gün dinlenip yenildiğinde daha hoş oluyor. Sos hazırda kullanılabilir.

Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Unlu Kurabiye
Lahmacun (Tavada)
Körili Nohut – Hızlı Ve Lezzetli !
Spirulemon
Tarçınlı Vişneli Cupcake
Etli Kuru Fasulye
Hdabla | © 2025 |