Cheesecake
Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
Tabanı için;
- 2 paket eti burçak
- 50 gram tereyağı
Kreması için:
- 200 gram çiğ krema
- 300 gram labne
- 1 su bardağı şeker
- 2 yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 paket vanilya
Sosu için;
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet limon suyu
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- Çay kaşığı ucuyla zerdeçal
Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
- Burçağı rondodan geçirip tereyağını ocakta eritiyoruz ,eritmiş olduğumuz tereyağı soğuduktan sonra burçak ile karıştırıyoruz.
- Taban için 1 tepeleme yemek kaşığı kadar burçağı küçük kalıplara koyup çay bardağının altıyla bastırıyoruz.
- Hazır olan burçak tabanları 5-10 dk buzdolabına soğumaya bırakıyoruz.
- Krema için tüm gereçleri bir kaba alıp çırpıyoruz.
- Karışan kremayı burçakların üzerine eşit biçimde döküyoruz sonrasında fırına pişmeye koyabiliriz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 – 25 dk.
- Sosu içinde tüm materyalleri tencereye ekleyip ocakta pişiriyoruz.
- Fırından çıkan kapların soğumasını bekleyip sos donmadan üzerine döküyoruz.
- 1 gün dinlenip yenildiğinde daha hoş oluyor. Sos hazırda kullanılabilir.
Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






