Tahinli Ve Bademli Un Helvası

Tahinli Ve Bademli Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 150 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 türk kahvesi fincanı tahin
  • 1 çay bardağı badem yahut fındık, ceviz

Tahinli Ve Bademli Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle bir kapta su, süt ve toz şekeri eritelim.
  2. Sonrasında sıvı yağı ve tereyağını tencereye alalım, eriyince unu ekleyip kavuralım kısık ateşte sabırla 20-25 dk kadar un kokusunu salıp kahverengi olana kadar kavuralım.
  3. Ardından tahini ekleyelim ve kavurduğumuz un ile birlikte karıştıralım 2 dk bu formda kavurduktan sonra bademleri ekleyelim karıştıralım.
  4. Sonrasında dikkatlice erittiğimiz şekerli suyu ekleyelim ve karıştıralım. Bu biçimde de 3-5 dk kavurduktan sonra 10-15 dk demlenmeye bırakalım.

Afiyet olsun.

Tahinli Ve Bademli Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Şalgamlı Kuskus Salatası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Garliç Naan Ekmeği (Hint Mutfağı) Mayasız Lezzet Harikası
Yeşil Kabak Mezesi
Fesleğenli Girit Ezmesi
Patates Pastası
Pastane Tadında Simit Poğaça
Nutellalı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |