Limonlu Anne Keki

Limonlu Anne Keki Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı şeker (zevkinize nazaran azaltıp çoğaltabilirsiniz)
  • 1.5 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı çiçek yağı
  • 3-4 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 adet limon kabuğu rendesi

Limonlu Anne Keki Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekerimizi güzelce köpük köpük olana kadar çırpalım. Ben köy yumurtası kullandığım için sarı renkli kıvam aldı.
  2. İyice çırptıktan sonra yoğurt, sıvı yağ koyalım tekrar çırpalım.
  3. Kontrollü halde un ekleyelim benim yaptığım 3 bardak un yetiyor siz kıvamını ona nazaran ayarlayın.
  4. Kabartma tozu vanilya ve limon kabuğu rendemizi ekleyerek son sefer çırpalım.
  5. Ben limonunu bol isterim derseniz bi tane daha ekleme yahut hafif limon kokusu yapsın derseniz 1 tane limon üzere eklemeler yapabilirsiniz.
  6. Önceden ısıttığımız 200 derece fırınımızda yaklaşık 30-35 dakika denetimli formda pişiriyoruz.

Afiyet baall şekeeerrr olsuuunnnn 🧁 🍋 🤤😋💖💖.

Limonlu Anne Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Iceberg Salatası
Yazın Favorisi Çilekli Muzlu Parfe Tarifi-Pratik Ve Ferah Tatlı
4 Bezeli Yeni Nesil Baklava Tarifi
Ezogelin Çorbası
Airfryer ‘ Da Balık
Bağımlısı Olacağınız Tırtıl Poğaçam
Hdabla | © 2025 |