Sufle

Sufle Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağından bir parmak eksik şeker
- 1 çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 2 çay bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
İçi için;
- Tablet çikolata (yoksa 1 kişi için 1 yemek kaşığı nutella da olur)
Sufle Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şeker uygun bir kaba alınıp güzelce çırpılır.
- Ben mikserle değil olağan el çırpıcısıyla çırpmayı tercih ediyorum suflede.
- Ardından öteki gereçlerde eklenip homojen hale gelene kadar yeterlice karıştırılır.
- Güveçlere eşit formda dökülüp ortalarına modül çikolatalar yerleştirilir.
- Önceden ısıtılmış 180° fanlı ayarda fırında 15 dk. (fırına nazaran değişir dikkatli olun içi pişmesin) kabarana kadar pişirilir. Sıcak servis edilir. Afiyet olsun🤩.
Harcı hazırlayıp güvece ( yada istediğiniz ısıya sağlam bir fırın kasesine) döktükten sonra içine koymak için kaç kase ise o kadar modül çikolata. örn. 2 kişilik için her bir kaseye bir kesim tablet çikolata ortasına yerleştirilir.
Sufle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

