Ankara Tava

Ankara Tava Tanımı İçin Malzemeler

  • ️2 su bardağı arpa şehriye
  • ️1 adet soğan
  • ️1 adet havuç
  • ️1 su bardağı domates sosu
  • ️300 gram haşlanmış ve didiklenmiş et (kemikli eti kaynatarak hazırladım ben, bunun yerine dilerseniz kuşbaşı et de kullanabilirsiniz)
  • ️1 su bardağı et suyu
  • ️Tuz
  • ️Karabiber
  • ️Pulbiber
  • ️1,5 su bardağı sıcak su

Ankara Tava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle eti haşlayarak hazır hale getirelim.
  2. İlikli kemiği 1,5-2 saat ortası kaynatarak hazırladım ben, sizler de o biçimde yapabilirsiniz ya da kuşbaşı eti haşlayarak da yapabilirsiniz.
  3. Ocağa sıvı yağı ekleyip doğradığımız soğanları kavuralım.
  4. Soğanların rengi dönünce üzerine rendelediğimiz havuçları ekleyelim kavurmaya devam edelim.
  5. Arpa şehriyeyi ekleyelim 1-2 dk kavurup domates sosunu, etleri, et suyunu, suyu ve baharatları ek edip karıştıralım ve tencerenin kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişmeye bırakalım.
  6. Servis ederken üzerine maydanozlar ek edebilirsiniz.

Gerçekten çok lezzetli ve besin pahası yüksek tanım katiyen kaydedin ve deneyin bana da fotoğraf atınn 🤗 deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 🥰.

Ankara Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çikolata Dolgulu Kurabiye
Biberli Ekmek
Venedik Poğaça
Ramazan Pidesi
Humus
Acuka (Meze)
Hdabla | © 2025 |