Mantar Kavurma
Mantar Kavurma Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket mantar
- 2 adet orta uzunluk soğan
- 2 adet yeşil biber
- 2 çay kaşığı toz biber
- 2 çay kaşığı pul biber
- Sıvıyağ
- Tereyağı
- Tuz
- Mantarı haşlamak için su
Mantar Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel mantarımızı soyuyoruz.
- Soyma sürecinden sonra çok küçük olmayacak biçimde doğruyoruz.
- Süzgeç yardımıyla sudan geçirip yıkıyoruz ve bi tencereye koyup üstüne de su ek edip haşlıyoruz.
- Siyah suyu çıkıp birazda yumuşayana kadar kaynatıyoruz istediğimiz yumuşaklığa geldiyse süzgeçten süzelim ve fazla suyu elimizle sıkalım.
- Bir tavaya sıvı yağ ve tereyağını ek edelim.
- Üstüne soğan ve biberlerini ekleyelim.
- Belirttiğim ölçülerde toz ve pul biberini koyup karıştıralım.
- Üstüne mantarımızı ve tuzunu ekleyelim. Karıştıralım 5 dk kadar kavurup altını kapatalım. Afiyet olsun.
Mantar Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











