Mantar Kavurma

Mantar Kavurma Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket mantar
  • 2 adet orta uzunluk soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 çay kaşığı toz biber
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • Sıvıyağ
  • Tereyağı
  • Tuz
  • Mantarı haşlamak için su

Mantar Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel mantarımızı soyuyoruz.
  2. Soyma sürecinden sonra çok küçük olmayacak biçimde doğruyoruz.
  3. Süzgeç yardımıyla sudan geçirip yıkıyoruz ve bi tencereye koyup üstüne de su ek edip haşlıyoruz.
  4. Siyah suyu çıkıp birazda yumuşayana kadar kaynatıyoruz istediğimiz yumuşaklığa geldiyse süzgeçten süzelim ve fazla suyu elimizle sıkalım.
  5. Bir tavaya sıvı yağ ve tereyağını ek edelim.
  6. Üstüne soğan ve biberlerini ekleyelim.
  7. Belirttiğim ölçülerde toz ve pul biberini koyup karıştıralım.
  8. Üstüne mantarımızı ve tuzunu ekleyelim. Karıştıralım 5 dk kadar kavurup altını kapatalım. Afiyet olsun.

Mantar Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Kadınbudu Köfte
Atıştırmalık Pizza Börek
Tuzlu Kurabiye
Kadayıflı, Portakallı Muhallebi
Kemikli Dana Etiyle Yaprak Sarma
Tarhana Çorbası
Hdabla | © 2025 |