Tarhana Çorbası

Tarhana Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tarhana
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı domates sosu
  • 1 diş sarımsak
  • Nane
  • Tuz
  • 3 su bardağı su
  • 1 adet tavuk bulyon ya da tavuk suyu

Tarhana Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Küçük bir tencerede sıvı yağda domates sosu salçayı kavuralım.
  2. Ardından iki yemek kaşığı tarhana, ezdiğimiz sarımsağı ve naneyi ekleyip kavurmaya devam edelim.
  3. Tavuk bulyonna ekleyelim şayet tavuk suyumuz varsa bulyon yerine üç su bardağı tavuk suyu ekleyelim.
  4. Yaklaşık on 15 dakika kaynatarak pişirelim.
  5. Pişen çorbamızı ocaktan alıp blenderdan geçirelim. Afiyet olsun 😋.

Tarhana Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çörek Otlu, Susamlı Tuzlu Buzluk Kurabiyesi Tarifi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fındıklı Çikolatalı Tart Kek
Kuru Meyveli Kek
Cacık
Az Malzemeli Çikolatalı, Ahududulu Yumuşak Kap Kekler (12 Adet)
Fındık Ezmeli Kurabiye
Sebzeli Mantarlı Bulgur Pilavı
Hdabla | © 2025 |