Hazır Yufkadan Lahmacun

Hazır Yufkadan Lahmacun Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet hazır yufka

İç harcı için;

  • 400 gram dana kuzu kıyma
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 bağ maydanoz
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 adet orta uzunluk domates
  • Karabiber
  • Tuz

Yufka sosu için;

  • 1 şişe sade soda
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı süt

Hazır Yufkadan Lahmacun Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kıyma harcımızı hazırlayalım. Domates,biber,soğan,sarımsak ve maydanozu rondodan geçirelim.
  2. Yoğurma kabına kıymamızı alalım üzerine rondodan geçirdiğimiz zerzevatları ekleyelim.
  3. Tuz karabiber ve salça ekleyelim.
  4. Nar ekşisini ekleyelim ve yoğuralım. Kenara alalım.
  5. Yufka sosumuzu hazırlayalım sos kabımıza sodayı alalım üzerine süt ekleyip unu ekleyelim ve çırpma teli ile çırpalım.
  6. Fırın tepsimize yufkalarımızı açalım,soslayalım ve kenarlardan katlayıp kare formunu verelim,bir daha soslayalım. Yufkada kuru yer kalmayacak formda soslanmalı.
  7. 180 derecede evvelce ısıtılmış alt üst ayarda 20-25 dk kadar pişirelim. Deneyeceklere afiyet olsun 🌸.

Hazır Yufkadan Lahmacun Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

+8 Aylık Pofuduk Yumurta
Başamel Soslu Kuşkonmaz Ve Makarna
Fit Börek (Hamur Açma Derdi Olmayan Diyete Uygun Börek)
Tavada Pırasalı Mısır Ekmeği
Zeytinyağlı Zahmetsiz Kış Türlüsü
Patlıcan Mezesi
Hdabla | © 2025 |