Hazır Yufkadan Lahmacun
Hazır Yufkadan Lahmacun Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet hazır yufka
İç harcı için;
- 400 gram dana kuzu kıyma
- 2 adet kırmızı biber
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 bağ maydanoz
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2 adet orta uzunluk domates
- Karabiber
- Tuz
Yufka sosu için;
- 1 şişe sade soda
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı süt
Hazır Yufkadan Lahmacun Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kıyma harcımızı hazırlayalım. Domates,biber,soğan,sarımsak ve maydanozu rondodan geçirelim.
- Yoğurma kabına kıymamızı alalım üzerine rondodan geçirdiğimiz zerzevatları ekleyelim.
- Tuz karabiber ve salça ekleyelim.
- Nar ekşisini ekleyelim ve yoğuralım. Kenara alalım.
- Yufka sosumuzu hazırlayalım sos kabımıza sodayı alalım üzerine süt ekleyip unu ekleyelim ve çırpma teli ile çırpalım.
- Fırın tepsimize yufkalarımızı açalım,soslayalım ve kenarlardan katlayıp kare formunu verelim,bir daha soslayalım. Yufkada kuru yer kalmayacak formda soslanmalı.
- 180 derecede evvelce ısıtılmış alt üst ayarda 20-25 dk kadar pişirelim. Deneyeceklere afiyet olsun 🌸.
Hazır Yufkadan Lahmacun Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















