Cevizli Kadayıf

Cevizli Kadayıf Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gr kadayıf
  • 250 gr vita yağı
  • 1-5 su bardağı ceviz çekilmiş

Şerbet için;

  • 6 su bardağı su
  • 6 su bardağı şeker
  • 3 damla limon

Üzerine;

  • Ceviz
  • Fıstık

Cevizli Kadayıf Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şerbeti için; şeker, su ocağa alınır kaynamaya başlayınca limon ek edilir 15 dk orta ateşte kaynatılıp altı kapatır.
  2. Erimiş vita yağı kadayıf düzgünce harmanlanır. Yarısı bir kabın içine alınır.
  3. Tepside kalan kısmı tepside yayılıp dümdüz edilir.
  4. Üzerine ceviz serpilerek, ayrılan kadayıflar da üzerine konulup, cevizlerin üstü kapatılır.
  5. Elimizle ya da altı düz bir tabak yardımı ile eşit bir halde bastırarak dümdüz edilir.
  6. 170 derece fırına verilerek kızarana dek pişirilir.
  7. Kızaran kadayıf fırından alınır, birinci sıcaklığı çıktıktan sora ılık şerbeti her yerine gezdirilir,.
  8. 5 dk şerbeti çekmesi beklenir akabinde ceviz fıstık ile süslenir. Yemeye hazır deneyeceklere afiyet olsun😊

Cevizli Kadayıf Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sucuklu Kaşarlı Tost
Milföylü Muhallebili Tatlı
Antep Peyniri Kızartması
Tek Oturuşta 8 Tane Yedirten Poğaça Tarifi
Köz Domates Çorbası
Çıtır Patates
Hdabla | © 2025 |