Çıtır Patates

Çıtır Patates Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet orta uzunluk patates
- Sıvı yağ (ben sprey şişede göz kararı kullandım)
- Tuz
- 1 tutam maydanoz
- 2 kesim yeşil soğan
- Birkaç damla limon (salçanın ekşiliği kâfi derseniz eklemeyebilirsiniz)
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam pulbiber
- 1 tutam kimyon
Çıtır Patates Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patatesleri mandolin yahut bıçak yardımıyla incecik keselim.
- 15-20 dk kadar buzlu suda bekletelim.
- Fırını bu ortada 180 derecede ısıtmaya başlayalım.
- Patatesleri sudan çıkartıp bir bez yahut kağıt havlu ortasında kurutalım.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
- Üzerlerine sıvı yağ ve tuz serpip fırına verelim.
- Bu ortada maydanoz ve yeşil soğanları incecik doğrayıp bir kaba alalım.
- Kızaran ve çıtırlaşan patatesleri de yeşilliklerin üzerine alalım.
- Salçayı yağda kavuralım üzerine baharat ve rendelenmiş sarımsağı ekleyip güzelce kavuralım.
- Patateslerle buluşturalım.
- Üzerine limon sıkalım ve harmanlayalım. Afiyet olsun.
Çıtır Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




