Pastane Usulü Mını Atıstırmalık Kurabiye

Pastane Yöntemi Küçük Atıstırmalık Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 75 gr tereyağ
- 50 gr margarin
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı mahlep(bağdat baharat yada güzel bir baharatcidan olanı tercih edin)
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı acı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
- 1 tane yumurta akı
- Yarım çay bardağı çörek otu
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un(2 buçuk su bardağı un kâfi geldi)
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
Pastane Yolu Küçük Atıstırmalık Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Oda sıcaklığındaki tereyağ, margarin, sıvı yağ ve toz şeker, tuz evvel elle bir karıştıralım. Akabinde yumurta akı, toz biber, kabartma tozu, mahlep, çörek otunda ekletip uygunca karıştıralım. Akabinde da elenmiş unu ekleyip hamuru 20 dk. dinlendirelim.
- Ardından da cevizden küçük kesimler koparıp yağlanmış tepsiye dizelim üzerine yumurta sarısı sürelim.
- 170 derecede pişirelim soğuk servis edelim.
Pastane Yöntemi Küçük Atıstırmalık Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







