Karamel Spoonful

Karamel Spoonful Tanımı İçin Malzemeler

Karamel için;

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket krema
  • ½ su bardağı süt
  • 1 paket burçak bisküvi

Pastacı kreması için;

  • 6 yemek kaşığı un
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 litre süt
  • 1 pk vanilya

Çikolata sosu için;

  • ½ su bardağı kakao
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı nişasta

Karamel Spoonful Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle karamel için toz şekeri bir tavaya alıp orta ateşte eritelim.
  2. Eriyen şekere tereyağını ekleyip akabinde krema ve sütü katalım.
  3. Krema ve sütle şeker birinci evvel katılaşacaktır.
  4. Ocağın üzerinde karıştırmaya devam ederek şekeri tekrar eritelim.
  5. Tüm şeker eriyince sosu bir kenara alıp soğumaya bırakalım.
  6. Ardından pastacı kreması için un ve şekeri karıştırıp sütü ekleyerek kaynayana kadar pişirelim.
  7. Ocaktan aldıktan sonra vanilya katıp karıştıralım.
  8. Soğuyan karamele, orta büyüklükte parçaladığımız bisküvileri ekleyip karıştıralım.
  9. Ardından ora büyüklükte borcamımızın tabanına bu karamel bisküvi karışımını yayalım.
  10. Karışımın üzerine pastacı kremamızı dökelim.
  11. Çikolata sos için kakao, toz şeker ve nişastayı sos tavamızda karıştırıp sütü ekleyelim.
  12. İyice kıvam alıp kaynadıktan sonra borcamımızdaki pastacı kremasının üzerine dökelim.
  13. 2 saat dinlendirip güzelce soğumaya bırakalım. Afiyet olsun.

Karamel Spoonful Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Spoonful ( Kaşık Tatlısı, Kolay Tatlı)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuk Şiş
Şeker Pare
Fırın Sütlaç
Şipşak Tiramisu! Tamamı Sadece 430 Kalori!
Şambali Tatlısı (Tam Kıvamında)
Yumuşacık Poğaça Tarifi
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet