Karamel Spoonful

Karamel Spoonful Tanımı İçin Malzemeler
Karamel için;
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket krema
- ½ su bardağı süt
- 1 paket burçak bisküvi
Pastacı kreması için;
- 6 yemek kaşığı un
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 1 litre süt
- 1 pk vanilya
Çikolata sosu için;
- ½ su bardağı kakao
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı nişasta
Karamel Spoonful Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle karamel için toz şekeri bir tavaya alıp orta ateşte eritelim.
- Eriyen şekere tereyağını ekleyip akabinde krema ve sütü katalım.
- Krema ve sütle şeker birinci evvel katılaşacaktır.
- Ocağın üzerinde karıştırmaya devam ederek şekeri tekrar eritelim.
- Tüm şeker eriyince sosu bir kenara alıp soğumaya bırakalım.
- Ardından pastacı kreması için un ve şekeri karıştırıp sütü ekleyerek kaynayana kadar pişirelim.
- Ocaktan aldıktan sonra vanilya katıp karıştıralım.
- Soğuyan karamele, orta büyüklükte parçaladığımız bisküvileri ekleyip karıştıralım.
- Ardından ora büyüklükte borcamımızın tabanına bu karamel bisküvi karışımını yayalım.
- Karışımın üzerine pastacı kremamızı dökelim.
- Çikolata sos için kakao, toz şeker ve nişastayı sos tavamızda karıştırıp sütü ekleyelim.
- İyice kıvam alıp kaynadıktan sonra borcamımızdaki pastacı kremasının üzerine dökelim.
- 2 saat dinlendirip güzelce soğumaya bırakalım. Afiyet olsun.
Karamel Spoonful Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
