Pırasa Mücveri Tarifi

Pırasa Mücveri Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kg pırasa
- 2-3 adet havuç
- 5 kaşık un
- 3 yumurta
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
- İsteğe bağlı olarak maydanoz dereotu
- Kızartmak için sıvı yağ
Pırasa Mücveri Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pırasaları ince ince doğrayın ve güzelce yıkayın. Havuçları da rendeleyin.
- Un, yumurta ve baharatları da ekleyip güzelce karıştırın.
- 15-20 dk kesinlikle dinlendirin, biraz sulanması gerekiyor. Tavanın yalnızca tabanı yağ olacak biçimde yağı kullanın.
- Kaşık yardımıyla yağlanmış tavaya dökün ve iki taraflı kızartın. Kızartırken yağ azalıyor kaşıkla ekleyebilirsiniz ✌️.
Detaylı yapılışına youtube kanalımdan ulaşabilirsiniz 🌼

Pırasa Mücveri Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







