Pırasa Mücveri Tarifi

Pırasa Mücveri Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kg pırasa
  • 2-3 adet havuç
  • 5 kaşık un
  • 3 yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
  • İsteğe bağlı olarak maydanoz dereotu
  • Kızartmak için sıvı yağ

Pırasa Mücveri Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pırasaları ince ince doğrayın ve güzelce yıkayın. Havuçları da rendeleyin.
  2. Un, yumurta ve baharatları da ekleyip güzelce karıştırın.
  3. 15-20 dk kesinlikle dinlendirin, biraz sulanması gerekiyor. Tavanın yalnızca tabanı yağ olacak biçimde yağı kullanın.
  4. Kaşık yardımıyla yağlanmış tavaya dökün ve iki taraflı kızartın. Kızartırken yağ azalıyor kaşıkla ekleyebilirsiniz ✌️.

Detaylı yapılışına youtube kanalımdan ulaşabilirsiniz 🌼

Pırasa Mücveri Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Teriyaki Soslu Tavuk Sandviç
Fırında Somon
Günün En Güzel Saati
Harika Çökel (Ankara Yemeği)
Şeftali Salatalı, Diyet Somon Bowl
Fırında Mantar
Hdabla | © 2025 |