Harika Çökel (Ankara Yemeği)

Harika Çökel (Ankara Yemeği) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 buçuk kilo kemikli et
  • Su
  • Tuz

Harika Çökel (Ankara Yemeği) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kemikli eti yıkayıp çömleğe koyun çömleğe hiç su koymadan etlerin rengi dönene kadar açık ateşte birkaç dakika kavurun mühürleyin.
  2. Sonra etlerin hizasına gelecek kadar çömleğe su koyun tuzunu da atıp çömleğin kapağını kapatın.
  3. Kaynayana kadar açık ateşte kaynayınca kısık ateşte etler düzgünce yumuşayıncaya kadar pişirin.

Bu Ankara yemeğini deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Harika Çökel (Ankara Yemeği) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çörek Otlu, Susamlı Tuzlu Buzluk Kurabiyesi Tarifi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

20 Dakikada Tahinli Fındıklı Kuru Baklava (Videolu)
Çikolatalı Kurabiye
Ispanaklı Kremalı Kek
Soslu Sebzeli Et Yemeği
Yumuşacık Kakaolu Tart Pasta
Sebzeli Sulu Köfte
Hdabla | © 2025 |