Soslu Sebzeli Et Yemeği

Soslu Sebzeli Et Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 600g dana eti (eti kasabınızdan yumuşak sırt yahut antrikot üzere isteyip doğratabilirsiniz.)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 3 yemek kaşığı soya sosu
- 1 adet soğan
- 1 büyük havuç
- 2 yeşil biber
- 1 kırmızı kapya biber ️
- 1 yemek kaşığı salça (biber salçası kullandım)
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 400ml su yahut zerzevat suyu (2 su bardağı)
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1’er çay kaşığı kırmızı toz biber ️
- Karabiber
- Kekik
- 1 diş taze ezilmiş sarımsak
Soslu Sebzeli Et Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Etleri jülyen kesip, soya sosu ve zeytinyağ ile marine edin, 1 saat buzdolabında bekletin.
- Döküm tencereyi boşken üç dk kadar ısıtıp etleri ek edin, rengi dönene kadar kavurun, kendi saldığı su ile kapağını kapatarak pişirin. Dilerseniz yarım çay bardağı su ekleyebilirsiniz.
- Pişen etlere tereyağ ekleyip kavurun. Jülyen doğranmış zerzevatları ekleyip soteleyin. Salçayı da ek edin biraz kavurun.
- Baharatlarını ve nişastayı su yahut zerzevat suyu ile karıştırıp üzerine ek edin. Kaynayınca kapağını kapatıp orta ateş kısık ateş ortası yarım saat daha pişirin. 5-10 dakika dinlendirin.
Not:Eti kasabınızdan yumuşak sırt yahut antrikot üzere isteyip doğratabilirsiniz.
Soslu Sebzeli Et Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













