Çıtır Tavuk

Çıtır Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 1.5 kg tavuk göğsü
  • 1 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım şişe soda
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuzunu kendimize nazaran ayarlayalım
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 yemek kaşığı mayonez

Kızartması için;

  • Sıvıyağ

Bulamak için;

  • Mısır gevreği

Çıtır Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk göğsümüzü istediğimiz formda kesiyoruz ,ben daha evvel geniş kesmiştim bu kez çocukların isteği üzerine küp küp kestim .
  2. Kestikten sonra güzelce yıkadım süzdüm .
  3. Önceden hazırlamış olduğum sorumun içine attım yeterlice karıştırdım üzerine streçleyip buzdolabına kaldırdım .
  4. Buzdolabında yaklaşık olarak 1 saat bekledi daha fazla da bekletebilirsiniz .
  5. Daha sonra robottan geçirdiğim mısır gevreklerimi hazırladım.
  6. Tavuklarımı mısır gevreğine buladım hepsini tek tek fırın tepsisine bıraktım pişirmeye hazırlar.
  7. Bol yağ koyduğum kızartma tenceremi ocağa aldım yağımı uygunca kızınca mısır gevreğine buladığım tavuklarımı tek tek içine attım.
  8. İstediğim pembeleşmeye gelince çıkardım ,yanına patates kızartması ile süper oldu deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Çıtır Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Omlet Pizza
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Belen Tava
Havuçlu Pasta
Ezogelin Çorbası
Köfteli Ve Arpacık Soğanlı Nohut Yemeği
Sarımsaklı Ekmek
Emziren Anneler İçin Tarif
Hdabla | © 2024 |