El Açması Börek

El Açması Börek Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 5 su bardağı un
  • 1.5 yemek kaşığı tuz
  • 1.5 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağı

İç harcı;

  • 500 gram ıspanak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
  • İsterseniz peynir

El Açması Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Unu, tuzu, bir kaba alıp karıştırıyoruz ,ılık suyu ekleyip güzelce yoğuruyoruz ,küçük bezelere bölüyoruz.
  2. Unla biraz açıyoruz.
  3. Tereyağımızı eritiyoruz ,üzerine sıvı yağı ekliyoruz ,bir tabağa yağı ,sonra küçük küçük açtığımız bezeleri ekliyoruz .
  4. Her birine yağ sürüp üzerini streçle kapatıyoruz 20 dk bekletiyoruz.
  5. Bir tencereye zeytinyağı ekliyoruz, yaklaşık yarım çay bardağı üzerine ıspanağı ekliyoruz ,tuzu ,kırmızı biberi ekleyip kavuruyoruz .
  6. Kavrulan ıspanağı ocaktan alıyoruz isteğe bağlı peynir ekliyoruz.
  7. Yufkamızı açmak için tezgahımıza sıvı yağ sürüyoruz ,bir yufkamızı alıyoruz, elimizle altını havalandırarak çekerek düzgünce açınca iç harcımızdan serpiştirip rulo formunda sarıyoruz .
  8. Tepsiye yağlı kağıt koyuyoruz, üzerine rulo formunda sardığımız böreğimizi ekliyoruz.
  9. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz afiyet olsun ❤️.

El Açması Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

1 Kalıp 2 Farklı Kek
Nefis Yulaf Pizza (Diyet)
Kaşarlı Mantar (Fırında)
Fırında Sebzeli Köfte
Doyurucu Diyet Salata
Narlı Pancar Salatası
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet