El Açması Börek

El Açması Börek Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 5 su bardağı un
- 1.5 yemek kaşığı tuz
- 1.5 su bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağı
İç harcı;
- 500 gram ıspanak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
- İsterseniz peynir
El Açması Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Unu, tuzu, bir kaba alıp karıştırıyoruz ,ılık suyu ekleyip güzelce yoğuruyoruz ,küçük bezelere bölüyoruz.
- Unla biraz açıyoruz.
- Tereyağımızı eritiyoruz ,üzerine sıvı yağı ekliyoruz ,bir tabağa yağı ,sonra küçük küçük açtığımız bezeleri ekliyoruz .
- Her birine yağ sürüp üzerini streçle kapatıyoruz 20 dk bekletiyoruz.
- Bir tencereye zeytinyağı ekliyoruz, yaklaşık yarım çay bardağı üzerine ıspanağı ekliyoruz ,tuzu ,kırmızı biberi ekleyip kavuruyoruz .
- Kavrulan ıspanağı ocaktan alıyoruz isteğe bağlı peynir ekliyoruz.
- Yufkamızı açmak için tezgahımıza sıvı yağ sürüyoruz ,bir yufkamızı alıyoruz, elimizle altını havalandırarak çekerek düzgünce açınca iç harcımızdan serpiştirip rulo formunda sarıyoruz .
- Tepsiye yağlı kağıt koyuyoruz, üzerine rulo formunda sardığımız böreğimizi ekliyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz afiyet olsun ❤️.
El Açması Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










